december 4

Tobias

Fox Racing Motocross

Fox Racing, eller Fox Head Inc som bolaget heter idag, är världens mest sålda varumärke inom motocrosskläder. De har blivit nummer ett genom att ta fram bra, innovativa produkter samtidigt som de använt sig av de bästa förarna för att marknadsföra kläderna. På så sätt har de skapat en image som många ser upp till och vill identifiera sig med.

Legender som Ricky Carmichael, James Stewart, Jeremy McGrath, Rick Johnsson och Mark Barnett har alla arbetat tillsammans med Fox för att utveckla och bygga det fantastiska varumärke som Fox Racing är idag.

Märket Fox och Dess Historia

Första Fox loggan

Resan med Fox mx startar i början av 1970-talet. Geoff Fox började att distribuera europeiska produkter till den amerikanska marknaden under företagsnamnet Moto-X Fox.

Under den här perioden började även fjädring till motocrosscyklarna att slå igenom inom sporten. Geoff och hans bror Gabe såg detta och hoppade snabbt på även detta produktområde. De såg detta som en möjlighet att ytterligare etablera sig och sprida märket Fox.

Nästa marknadsföringssteg blev att starta ett eget team. Planen här var att på ännu ett sätt stärka varumärket och visa att Fox fjädringsprodukter var bättre än konkurrenternas. Det egna motocrossteamet kom att kallas Team Moto-X och sågs på banorna år 1977.

Teamets åkare körde klädda i Fox egna handgjorda kläder.

Fox Racing - Team Moto-x
Bild på Moto-x Teamet. Credit: Geoff Fox

Snabbt blev de färgglada crosskläderna en riktig snackis och en stor hit bland fans och övriga åkare. Då strömmen av frågor och intresserade fortsatte att öka insåg Geoff att han kanske kommit till att hitta riktigt rätt. Han ändrade företagets inriktning till att första och främst handla om motocrosskläder.

Märkets första nationella titel kom 1980 då Mark Barnett vann mästerskapet. Efter den första vinsten har dessa kommit i strid ström och i dagsläget har Fox över 40 nationella mästerskapstitlar under sitt bälte.

Utveckling – Vart och Var Märket är Idag

[two_third_first]

I dagens läge är Fox så mycket mer än bara ett motocrossvarumärke.

De har växt och spridit sig långt utöver crossen och har produkter för många actionsport utövare. Som till exempel även för surfing, skateboard, cykel och snowboard.

[/two_third_first][one_third_last]Fox Head Logga[/one_third_last]

Företaget är också väldigt stora inom streetwear och lifestyle kläder, du kan se loggan och produkter på vilken gata som helst runt om i landet/världen.

För att ytterligare stärka varumärket och dess numera breda inriktning så gjorde man 2006 en namnändring från Fox Racing till Fox Head inc.

Idag är Foxloggan en av de mest igenkända loggorna inom klädes- och streetwearmarknaden världen över!

Vill du veta ännu mer om märkets historia så hittar du en riktigt ingående artikel med mycket bilder och gamla annonser hos Steve på Pulpmx.


Kategori: Märken

Du kanske också gillar:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Kolla in vår outletbutik! Hitta crosskläder och utrustning till låga priser.