CrossKläder

Vi hjälper dig hitta CrossKläder, bäst och billigast

Crosskläder – Vi Guidar Dig

Shift Assault Motocross klädpaketEtt snyggt, säkert och bra passande set av crosskläder (bestående av tröja, byxa och handskar) är troligen den minst viktiga delen i din utrustning, om vi endast tänker ur säkerhetsaspekten. Men självklart vill vi ju även se bra ut och trivas i de kläder vi kör i, då är det istället en relativt viktig del i vår utrustning.

Ovan kanske är skrivit med skämtsam ton men faktum är att själva motocrosskläderna inte är avgörande för din säkerhet, här är hjälm, stövlar, goggles med flera mycket viktigare.

Dock är det så att du ska välja kläder som passar dig, din smak och som klarar av att stå emot allt det slitage som crossåkning utsätter dem för.

Vilka crosskläder ska du då köpa?

Vilken sorts kläder och vilket märke du bör välja är beroende av en rad olika saker – nummer ett är förmodligen din budget. Andra faktorer som kan spela roll är ditt favoritmärke, vilken butik du oftast väljer eller erbjudanden och reor. Men det finns även ett par andra saker du bör tänka på.

Motocrosskläder och utrustning kan många gånger se mer eller mindre lika ut, förutom de många olika mönster- och färgkombinationerna som finns, men det är inte hela sanningen. Vi ska här försöka förklara och lära dig om saker du ska titta efter när du är ute och letar efter din nya uppsättning. Du läser mer här nedan.

Vad titta efter när du köper Motocrossbyxor?

Det kan låta som en självklarhet men det är viktig att köpa byxor som passar dig, dina ben och rumpa. En bra passform är a och o. Titta även efter crossbyxor som har ett kraftigare och motståndskraftigt material på insidan vid knäna (vanligtvis Kevlar) och på rumpan. Du vill ju även ha ett par som ser bra ut, med färger som du gillar, kanske också som passar tillsammans med den crosscykel du kör.

Scott 350 Squadron Crossbyxor Fox 360 Intake Motocrossbyxor Thor Phase Pro Circuit Crossbyxor

När du använder rätt åkteknik innebär det att du klämmer åt cykeln med hjälp av dina knän, och lår, därför är detta område viktigt på byxorna. Då motocrossbyxorna här utsätts för mycket slitage är materialvalen viktiga. Med tanke på detta har de flesta tillverkarna lagt till extra mycket material på just knäna, vilket kan vara mycket fördelaktigt.

Många byxor på marknaden är tillverkade i nylon- polyester och andra strecthmaterial, vilka är uthålliga, stretchbara och torkar lätt efter att de blivit blöta.

  • Tänk på att när du provar byxorna så gör det tillsammans med dina knäskydd och stövlar. Du måste ha en viss rörlighet runt knän för att kunna röra dig bra och smidigt på hojen.

Hitta och köp de bästa crossbyxorna – megastort sortiment!

Motocrosströja – hitta den perfekta för dig

De flesta crosströjorna är tillverkade i någon sorts nylon- eller polyester liknande material som torkar väldigt lätt när det blivit blött samtidigt som det är av hög kvalitet och håller för mycket slitage. Tänk på att prova tröjan tillsammans med dina skydd under, den ska inte spänna och sträcka i armar och nacke. Den får absolut inte klämma åt runt handleden då detta kan hämma blodgenomströmningen, vilket kan leda till armpump. Vanligtvis är muddarna gjorda av stretchbar Lycra så det ska inte behöva bli ett problem.

Thor Core Anthem Crosströja One Gamma Motocrosströja Fox 360 given Crosströja

Om du ofta kör i väldigt varmt och klibbigt väder är det extra skönt och välkommet med en tröja som har speciella material och detaljer för bästa möjliga ventilation.

Läs mer om och köp crosströjor från ditt favoritmärke här hos Ridestore.se

Lägg tid på att hitta bäst Motocrosshandskar

Handskarna är kanske en utav de saker som är mest förbisett i utrustningsväg. Dina händer är en viktig kontaktpunkt mellan dig och din motorcykel.

Faktum är att de är en väldigt viktig del, speciellt om du som undertecknad väldigt lätt får blåsor. Tillsammans med svett och den friktion som uppstår bildas lätt blåsor som sedan spricker och blir sår.

Alpinestars Aero Crosshandskar Deft Family Swoop Motocrosshandskar Fox Dirtpaw Race Crosshandske

Saker att titta efter när det är dags för crosshandskar är först och främst en bra passform. Vi har alla olika längder, tjocklekar och storlek på hand och fingrar. Ta på dig handsken och forma handen som om du höll i ett styre, känn efter så att de smidigt följer din hand. Var uppmärksam på att de inte ska skrynklas och tryckas ihop för mycket i din handflata. Titta även efter sömmar som senare vid körning kan skava och ge dig obehagliga problem.

Här hittar du bästa sortimentet av crosshandskar – vilken är din favo?!

Klädpaket från Alias modell A2Vad göra om pengar är en bristvara?

Att köpa på sig en komplett crossutrustning är oftast en pågående process och inte något man gör i ett stort köp, det är endast ett fåtal förunnat att ha den sortens pengar.

Här är några tips:

  • Ett bra knep är att köpa en kombo, dvs ett paket med både tröja, byxa och handskar eller kanske bara tröja och byxa. Varför? Jo den initiala köpesumman är högre men på totalen kan man där spara många hundralappar.

Skulle pengarna vara nästintill helt slut men du måste köpa en produkt så ger vi dig här råd om i vilken ordning du ska lägga upp köpen.

  1. Crossbyxorna – Byxorna är viktiga ur många synvinklar. De är den största kontaktytan mellan dig och crossen, därmed slits de också väldigt mycket. Du behöver dessutom bra med material mellan dig och varma ytor såsom avgasrör, ljuddämpare och motor.
  2. Crosshandskarna – Bra handskar är väldigt viktigt för dina händer. Händerna är en viktig kontaktyta mellan dig och din motorcykel, speciellt då styre och handtag. Friktionen som blir mellan handsken och handtaget ger lätt blåsor och hudförhårdnader. Blåsor som spricker kan vara ett stort problem.
  3. Crosströjan – När allt kommer omkring är det många gånger endast en tröja och det har du förmodligen redan många av. Det finns olika material som passar bra till olika tillfällen men mest handlar den om hur du vill se ut på banan.
© 2013-2016 Crossklader.se | Alla Rättigheter Reserverade Frontier Theme