Motocrosstövlar

Allt om Crosstövlar

Ett MÅSTE i Din Utrustning

Att köra motocross kräver mycket utrustning och skydd. En del av dessa är enligt oss så kallade ”måste ha” produkter.

Motocrosstövlar är en utav dessa produkter!

De är oerhört viktiga för din personliga säkerhet och för du ska kunna fortsätta köra cross & enduro i flera år framåt. Ett par riktigt bra crosstövlar är det näst bästa du kan investera i – bara hjälmen anser vi vara viktigare.

Köpa Crosstövlar

Därför är det också något du verkligen ska lägga tid och pengar på.

Bra crosstövlar är inget som du gärna går runt med alltför långa sträckor, även om de blivit bättre på det också de senaste åren. De är designade för en sak – och det är att skydda dina fötter och göra dig till en bättre cross- och enduroförare.

Hör upp: Vilken nivå du än kör på och/eller hur duktig du är - spelar ingen roll. Oavsett om du är nybörjare eller elit så är det tyvärr väldigt lätt att skada en fot, fotled eller ankel.

Skyddar vid Cross- och Enduroåkning

Crosstövlarna skyddar dig mot en rad med risker och saker som kan hända på banan eller ute i skogen.

De ger bland annat skydd mot:

  • grus- och stensprut från andra åkare
  • om du blir på- eller överkörd av andra förare
  • om du klämmer foten mellan motorcykel och sten/stubbe etc
  • och naturligtvis vid vurpor.

Vurpa kan vi nästan garantera att du någon gång kommer göra och att då ha försett sig med bästa möjliga skydd är en smart strategi, som du tjänar på i längden.

Kör du enduro eller liknande terrängkörning utsätter du även dina fötter för ännu större risker. Naturens element som t ex stenar, rötter eller stubbar.

Med ett par mindre bra stövlar kommer du inte att få det skydd som krävs mot dessa. Inte ens ett par riktigt bra arbetsstövlar med ett bra ankelskydd kommer att kunna skydda dig på ett bra sätt mot alla de olika risker som motocrossåkning kan utsätta dig för.

Att klämma foten mellan en sten/stubbe och motorcykelns ram eller fotpinne gör ont. Väldigt ont. Och om det vill sig illa kan du skada dig ordentligt.

Därför är bra stövlar ett måste!

Vi Rekommenderar Motocrosstövlar - Bra Köp


Fox - Comp

Fox - Comp Crosstövel

Pris: 1199:-

Alpinestars - Tech 7

Alpinestars - Tech 7 Crosstövel

Pris: 2990:-

SIDI - Crossfire 3 SRS

Sidi - Crossfire 3 SRS Crosstövel

Pris: 4769:-

[thrive_headline_focus title=”Att Tänka På vid Köp av Mx-Stövlar” orientation=”center”]

När det är dags för dig att köpa mx-stövlar så är det som med alla sorters skor.

Du måste prova stöveln du är intresserad av.

Detta gör du självklart allra enklast hos din lokala handlare. Men är detta inte ett alternativ för dig kan du bege dig ut online och där hitta bra service och i många fall ett mycket bredare utbud.

På nätet hittar du många märken och många utav dess modeller. På så sätt kan du utan problem välja exakt det märke och modell du helst vill ha. De flesta bättre onlinebutiker erbjuder idag bra villkor för byten och returer. Så att prova hemma är idag oftast inga större problem.

Tips: De butiker vi samarbetar med och rekommenderar har crosstövlar från kvalitetsmärken som Alpinestars, Fox, Thor, Sidi och Gaerne. Vi kan därmed med säkerhet säga att du garanterat kommer att hitta rätt stövel för dig där.

Vi har alla olika fötter

Bara för att någon med samma skostorlek som dig gillar ett par stövlar, så betyder inte det att det är ett bra stövelpar för dig också.

Vi har alla fötter som ser väldigt olika ut, även om själva skostorleken är den samma. Tänk på det.

Därför är det absolut bästa att kunna prova motocrosstövlar i lugn och ro. Helst även på motorcykeln. Men det kan självklart bli svårt. Fast fråga är gratis 🙂

Tänk speciellt på detta när du provar:

  • När du testar stövlarna, se till att prova dem tillsammans med crossbyxorna och knäskydden. Knäskydden är speciellt viktiga att testa med om skyddet är långt och går ner i stövelns skaft.
  • Se även till att verkligen böja och röra på dig för att testa passformen. Det är viktigt att du känner en smidig följsamhet och att det känns bekvämt.
  • Fundera inte alltför mycket på om stövlarna passar din övriga utrustning. Det är viktigare att vara väl skyddad än att se bra ut :). Passform, säkerhet och känsla är prio över eventuella färgkombinationer.

Butiker med Crosstövlar & Utrustning


Här hittar du de motocross- och endurobutiker som vi samarbetar med eller rekommenderar. Det gäller både för onlinebutiker som markbutiker.

Skulle det vara så att du inte inte riktigt vet vart din närmsta crosshandlare ligger - då har du tur. Vi har nämligen byggt upp en rad med samarbeten med butiker över hela vårt avlånga land.

Hitta butiker med motocrosstövlar genom att klicka dig vidare här nedanför.

[thrive_headline_focus title=”Bra CrossStövel = Förbättrad Åkteknik?” orientation=”center”]

Crossåkare som flyger fram

Motocrosstövlar kan hjälpa dig på många sätt, inte bara med att förhindra och motverka skador.

Faktum är att de även kan hjälpa dig och förbättra din åkning. Detta genom en solid stabilitet vid kurvtagning eller när du snabbt behöver sätta ner en fot för att förhindra en vurpa.

Din fot och ankel är konstruerad med hjälp av många små och späda ben. Med alla dessa ben i åtanke kan man lätt säga att foten inte är tänkt att kunna klara av en smäll eller snabb isättning i hög fart.

Dessutom väger en motorcykel många många kilo och en enklare stövel eller sko kommer inte att ge dig skydd mot den vikten. Om du tyvärr skulle få den över dig.

Att få närkontakt med ett hett avgasrör, ljuddämpare eller en motor vill du helst undvika. Men med skydd av en bra crosstövel så är det faktiskt inget du kommer märka av.

Crosskläder.se

Var därför noga när du väljer cross- och endurostövlar
- välj det bästa för dina fötter!

De kommer att tacka dig en dag!

Nu har du just precis läst och fått lite mer info angående Crosstövlar. Skulle det nu vara så att du vill tillägga något eller om du har några frågor?! Då är du mer än välkommen att kontakta oss. Det gör du enklast här!