april 24

Tobias

6D Helmets – Innovativa och Säkra Crosshjälmar

6D Helmets är en ”relativt” ny hjälmtillverkare som satsar hårt på att producera och utveckla hjälmar som skyddar bättre än dagens andra hjälmar på marknaden.

De arbetar och bygger sina hjälmar runt sitt ”Omni-Directional Suspension” koncept. Här kan du läsa mer om just detta och här nedanför hittar du en film som i korthet beskriver vad det handlar om.

Här följer ytterligare lite mer film om företaget. Det här är en genomgång (gjord av VitalMx) av märkets tankar kring det som nu händer inom hjälmsäkerheten. Något som 6D verkligen haft en stor del i.

Kort om hur det började

När Bob Weber och Robert Reisinger bestämde sig för att ge sig i kast med att tillverka en ny motocrosshjälm så ville de inte bara att den skulle se bra ut. Det stora målet var att ta säkerheten till en ny helt ny nivå.

De valde att strunta i det gamla säkerhetstänket och börja om helt från början. Allt för att se vad som krävs för att verkligen skydda hjärna och huvudet på bästa möjliga sätt.

6D Helmets - Säkra Crosshjälmar

Duon har tagit fram en hjälm med unik design som förmodligen kommer att förändra sättet vi tänker på om just hjälmsäkerhet och vårt huvudskydd.

Läs mer om 6D online

Är du intresserad av att ta del av mer information och lära dig mer om märket så hittar du säkerligen det i dessa olika kanaler:

6D Helmets i Sverige

Du kan numera få tag på dessa crosshjälmar i ett flertal svenska butiker.

Pseparts och Emx Racing är sedan ett par år nu svenska (& nordiska) generalagenter.


Kategori: Märken

Du kanske också gillar:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Kolla in vår outletbutik

Köp crosskläder och utrustning till låga priser