oktober 13

Tobias

Thor MX – Mer om Varumärkets Saga

Thor Motocross är en utav de större tillverkarna och varumärke inom crosskläder och crossutrustning. Ett roligt faktum är det att märket dessutom ursprungligen kommer från Sverige. Grundat av den svenska åkaren och legendaren inom sporten, Torsten Hallman.

Startat 1968 av Torsten 1968 i San Diego, Kalifornien.

Om Torsten Hallman

Torsten HallmanTorsten har blivit världsmästare i 250cc klassen 4 gånger och har 37 Grand Prix segrar på meritlistan. Han är dessutom en utav de européer som var med och verkligen introducerade motocrossporten för amerikanerna i slutet av 1960-talet.

Husqvarna som var märket han körde för då ville in på den amerikanska marknaden och Torsten åkte över för att marknadsföra märket. På 23 tävlingar vann han alla och var därmed obesegrad.

Märkets Start och Uppkomst – Hur det Började

Efter karriärens slut drev Torsten en liten butik samtidigt som han även sålde byxor och handskar ute på tävlingar. Dessa sålde han från bakluckan i bilen. Butiken växte och så gjorde även populariteten av de kläder han tagit fram. Detta ledde senare till starten av märket THOR motocrosskläder.

Märkesnamnet Thor är finurligt och står för: Torsten Hallman Original Racewear.

Torsten sålde senare märket till det amerikanska bolaget LeMans Corporation, detta var i slutet av 90-talet. De har sedan fortsatt att utveckla märket i Torstens anda och utökat antalet produkter markant.

Idag räknas Thor till en utav marknadsledarna inom offroad kläder och har genom åren varit med och påverkat utseende och funktion för all motocross utrustning i stort.

Motocrossåkare som kört i och med Thor

Thor MX Logga

Thor Mx har genom åren supportat många utav de allra största stjärnorna på den amerikanska motocrosscenen.

Till exempel så har namn som Jeremy McGrath, Rick Johnsson, Jeff Emig, Chad Reed och senaste storsjärnan Ryan Villopoto åkt i kläder från Thor. Nu är det nog Marvin Musquin som är störst bland de som är aktiva just nu.

Företaget ser till att dra stor nytta av sina åkare och samarbetar gärna tätt med dem för att ta fram ännu lite bättre produkter. Alla sponsrade åkare, precis som många vanliga användare, finns med i produktutvecklingen. Detta bidrar till att skapa en bättre slutprodukt för oss konsumenter.

Med över 40-års erfarenhet så är märket väl känt för sina höga kvalitet och funktionella användbara crosskläder.

Thor kombinerar design och marknadsföring tillsammans med superb distribution världen över genom Parts Unlimited och Parts Europe för att nå ut till alla tusentals handlare och konsumenter.

Här hittar du THOR online

Hemsida

Facebook

Instagram

YouTube

Vimeo


Kategori: Märken

Du kanske också gillar:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Kolla in vår outletbutik! Hitta crosskläder och utrustning till låga priser.