Motocrosskydd

Allt om Crosskydd

Bra Skyddsutrustning är A och O

Att köra motocross och enduro är först och främst – väldigt roligt. Och vi menar verkligen VÄLDIGT roligt!

Men det innebär också att man utsätter sig för vissa risker. Det går inte att komma ifrån, för så är det!

Köpa Crosskydd

Men det går att minimera risken och eventuella skador genom att använda bra och korrekt passande crosskydd. Om du väljer den bästa skyddsutrustningen och den som passar dig bäst ger du dig själv en bra chans att undvika skador.

Samtidigt som du får ut maximalt med kul och härlig åkning.

Hör upp: Det kvittar om du är jätteduktig och kör SM eller om du är nybörjare - förr eller senare kommer vi alla att köra omkull. Så är det. PUNKT!

När så vurpan sker. Har du då, förhoppningsvis, varit förutseende och har rätt sorts skyddsutrustning på dig - så kommer du förhoppningsvis bara behöva borsta bort sanden och hoppa upp på cykeln igen.

[thrive_headline_focus title=”De Olika Crosskydden Du Behöver” orientation=”center”]

Utöver alla de viktiga produkterna som du kan se på utsidan av en crossförare som t ex hjälm, kläder och stövlar finns det en rad med skydd under allt detta.

Här Listar vi allt i Ordning med Början Uppifrån:

(det är inte ett absolut måste att använda alla olika skyddsprodukterna, långt ifrån alla gör det men det är ändå att rekommendera)

Som du ser är det ganska många skyddsprodukter som krävs eller som i alla fall rekommenderas. Det innebär i sin tur också att totalkostnaden för en hel skyddsutrustning blir ganska stor.

Vi ska försöka att även guida dig mot billigare och mer överkomliga produkter.

Dock, och det här är viktigt, välj aldrig ett billigare alternativ som passar dåligt eller som inte når upp till en viss säkerhetsstandard.

Din säkerhet är alltför viktig för att mätas i kronor och ören.
Även om vi förstår!

Här nedan ger vi dig lite information av varje skydd och varför det kan var bra för dig. Du får dessutom bra köptips med exakt de crosskydd som vi verkligen kan rekommendera dig!

[thrive_headline_focus title=”Armbågsskydd för Motocross” orientation=”center”]

Ett par armbågsskydd är faktiskt en väldigt viktig del i din skyddsutrustning. Det är annars en av produkterna som många gånger glöms bort.

Faktum är att dina armbågar är den del av kroppen som är sämst skyddad av din cykel och dess skärmar. Därför får de ta en hel del sprut och annat flygande material. Om man använder sig av en korrekt körställning sticker de även ut en bit från kroppen och blir på så sätt extra utsatta.

Vi Rekommenderar Armbågsskydd för MX - Bra Köp


EVS - Burly

EVS - Burly Armbågsskydd

Pris: 349:-

O'Neal - Sinner

Oneal- Sinner Armbågsskydd

Pris: 669:-

Alpinestars - Sequence

Alpinestars - Sequence Armbågsskydd

Pris: 639:-

När du trillar av motorcykeln är risken överhängande att armbågarna kommer gå i marken först. Beroende på underlaget kan detta göra ont eller mycket ont.

Kör du i skogen finns risken att utstickande träd och grenar träffar dig på fel ställe. Fel ställe är många gånger just armbågarna, detta eftersom de sticker ut en bit från övriga kroppen.

Att ha en skadad armbåge är väldigt frustrerande och det är många gånger även då man verkligen förstår hur vital den är för kroppens form och funktion.

Hör upp: Ett par bra armbågsskydd skyddar dig mot påfrestningar vid fall och mot de smällar som en utstickande armbåge kan utsättas för. Vi hoppas att fler börjar använda sig av armbågsskydd vid körning!

[thrive_headline_focus title=”Knäskydd för Motocross” orientation=”center”]

Knäskydd gör samma sak för ditt knä som ett armbågsskydd gör för din armbåge.

När du kör är ditt knä ofta väldigt nära marken, speciellt då i kurvor. Om du även kör tillsammans med andra är det även utsatt för sprut från deras bakhjul. Detta sprut kan ibland vara väldigt påfrestande och göra ont, speciellt då det innehåller mycket sten.

Vi Rekommenderar Knäskydd för MX - Bra Köp


Acerbis - Profile 2.0

Acerbis- Profile 2.0 Knäskydd

Pris: 469:-

Leatt - Dual Axis

Leatt - Dual Axis Knäskydd

Pris: 1199:-

Alpinestars - Sequence

Alpinestars - Sequence Knäskydd

Pris: 859:-

Vid en krasch kommer dina knän ta en stor del av smällen mot marken. Skulle underlaget vara hårt eller fullt av sten kan du då ådra dig allvarliga skador.

Det kan självklart även ske om marken skulle vara mjuk. Det kan då handla om att du riskerar att få många kilon över dig i form av en motorcykel.

Bra knäskydd skyddar dina knän vid vurpor och mot annan påverkan som kan hända när du kör på bana eller i skog.

Tips: När du provar eller testar knäskydd så gör det ihop med stövlar och crossbyxorna som du kommer att använda. Se till att allt passar tillsammans och att du har god rörlighet.

[thrive_headline_focus title=”Kneebrace (Knästöd) för Motocross” orientation=”center”]

Att svänga och ta kurvor på ett bra och snabbt sätt är ett utav de svåraste momenten att klara av på en motocrosscykel.

Det tar väldigt mycket träning för att få till det så bra som möjligt och ändå kommer det alltid att finnas detaljer att jobba på när det kommer till kurvteknik.

Vi Rekommenderar Kneebrace för MX - Bra Köp


Alpinestars - Fluid Pro

Alpinestars - Fluid Pro Kneebrace/Knästöd

Pris: 2599:-

POD - K4 Mx

POD - K4 Kneebrace/Knästöd

Pris: 5849:-

Mobius - X8 Storm

Mobius - X8 Storm Kneebrace/Knästöd

Pris: 6499:-

Att använda sig av rätt kurvteknik innebär att du minimerar risken för allvarliga knäskador. Men du kommer aldrig att kunna få bort all risk som kommer med crossåkning.

Problemet är att du riskerar att fastna med foten och benet i underlaget och sedan vrids benet/knät åt fel håll.

Du kan dock minska risken för vridning med ett bra knäskydd eller stöd. Det kan många gånger vara skillnaden mellan att reda ut det eller tvingas till en operation.

Ett bra knästöd (kneebrace) är designat till att motverka eller minska risken för felaktig vridning. Eller i vissa fall minimera knäskadans allvarlighet.

Det kan även hjälpa till att stabilisera ett redan skadat knä genom att minska rörligheten åt fel håll.

[thrive_headline_focus title=”Ankel-Stöd/Support för Motocross” orientation=”center”]

Din fot och din ankel består av en mängd små ben. Med tanke på att området är relativt litet kan man tänka sig att dessa ben inte är så starka var för sig. De är med andra ord inte tänkta att klara av påfrestningar och tyngder som en 150 kilos motorcykel kan skapa.

Skulle du vara på väg att köra omkull eller få ett kast kommer du automatiskt att fälla ut ena benet för att kompensera och försöka rädda situationen, det är då din ankel får ta en stor del av denna smäll.

Då ett ankelstöd eller ankelsupport ska förhindra översträckning, hjälpa till att stabilisera och minska på dålig rörlighet är de också helt perfekt för den som har en tidigare skadad ankel. Allt för att få mer åktid.

[thrive_headline_focus title=”Handleds-Stöd/Support för Motocross” orientation=”center”]

Detta skydd är tänkt att säkra din handled mot översträckning samt för att stabilisera upp en svag handled. Vid en vurpa finns risken att denna översträcks och du skadar dig allvarligt.

Vid en ”normal” krasch kommer du att försöka ta emot dig med armarna för att förhindra att slå i huvud med mera (dock ska detta försöka undvikas men det krävs idog träning).

Om du då inte använder ett skyddsstöd för din handled finns risken att den bryts för mycket åt fel håll, i värsta fall med benbrott som följd eller iaf med ligaments problem. En sådan skada kan hålla dig borta från banan under en väldigt lång tid. Att köra med ett handledsskydd kan kännas hindrande till en början, speciellt då du inte är van. Ett tips är att då börja men något enklare eller kanske en hård tejpning innan du börjar känna dig mer komfortabel.

Ett bra handledsstöd hjälper även till att stabilisera och förhindra översträckning vilket är perfekt om du har en redan skadad handled och vill fortsätta köra.

[thrive_headline_focus title=”Sugen på att Handla?” orientation=”center”]

Anledningen till att vi skapat den här sajten är att vi vill göra så mycket som möjligt för att underlätta för dig att komma igång med cross eller enduro. Och att hitta rätt crossutrustning.

Ett steg mot detta är alla våra härliga motocross-handlare vi har ute i landet.

Butiker med Crosskydd & Utrustning


Här hittar du de motocross- och endurobutiker som vi samarbetar med eller rekommenderar. Gäller både markbutiker som onlinebutiker.

Är det kanske så att du inte inte riktigt vet vart din närmsta crosshandlare ligger - då har du tur. Vi har nämligen byggt upp en rad med samarbeten med butiker över hela vårt avlånga Sverige.

Du hittar dom genom att klicka dig vidare här nedanför.

Hittat en ny favoritbutik? Vi hoppas i alla fall det.

Vi hoppas också att vi här kanske lyckats dig förstå mer om den skyddsutrustning som krävs för att säkert kunna köra enduro och motocross.

Nu har du så, förhoppningsvis, fått lite mer info angående alla de crossskydd och skyddsutrustning som krävs. Är det något du vill tillägga eller har några frågor? Då är du mer än välkommen att kontakta oss. Och det gör du enklast här!