Troy Lee Designs

Show Filters

Troy Lee Designs Logga - köp hos Crosskläder.se

Om Troy Lee Designs

Namnet Troy Lee för med sig en viss vördnad inom motocrossindustrin (och mtb-världen för den delen). I över 30 år har Troy målat och designat hjälmar för “Världens Snabbaste Åkare”.

Den taglinen är verkligen vad varumärket står för – att skapa de mest tekniskt avancerade och säkerhetsfokuserade motocrosskläderna och skyddsutrustningen – allt för de snabbaste åkarna på planeten.

Historia

Det började som en hobby för den unge motocrossåkaren Troy Lee. I garaget hemma hos föräldrarna målade han hjälmar åt sina kompisar. Resten är väl som det heter historia. Troy Lee Design har gått från att vara det bästa design/måleri-företaget för hjälmar till att bli ett varumärke med en komplett lineup med crossutrustning.

Och nu många år senare är fortfarande ordet passion det första TLD står för!

Kända förare som kört eller kör i märket

Nämn en åkare som inte kört i en hjälm målad av TLD (gäller både mx som mtb). Det går knappt..

Nu kör Justin Barcia, TLD/Red Bull/Gas Gas, i Troy Lee kläder. Även Michael Mosiman och Pierce Brown finns med i teamet.

Produktrange

TLD har allt från hjälmar, kläder till diverse skyddsutrustning.

Allt utgår ifrån två olika produktserier, GP och Air. Där båda erbjuder ett ventilerat AIR-alternativ för de varma härliga sommardagarna. TLD har ett väldigt komplett sortiment av tröjor, byxor och handskar. Finns i både vuxen som barnstorlekar.

SE4-hjälmen är en riktig showstopper och är också populär ute på banorna. Kommer med MIPS och lättviktskal. Faktum är att de flesta tld-hjälmarna erbjuder MIPS.

Oavsett vilken nivå du kör på kan vara säker på att Troy Lee Designs inte bara skyddar dig på bästa sätt utan du kommer också se löjligt bra ut!

Se alla våra produkter från Troy Lee Designs

Följ Troy Lee Designs: WebbsajtFacebookInstagramYouTube