Varukorg

# Snabba leveranser

# Gratis Frakt vid köp över 1000 kr!

Köpa Crosskläder

Vi Hjälper Dig Köpa Crosskläder & Crossutrustning

Att köra motocross och enduro är bland det roligaste man kan göra. Jag tycker det och många andra med mig.

Och jag tror att du också är en av oss som gillar det här mer än mycket annat här i livet.

Förhoppningsvis tillhör du också oss som vet om vilka risker som finns. Det är ingen ofarlig sport/hobby vi håller på med. Farterna är höga och risken att krascha finns alltid.

En viktig aspekt här är utrustningen, motocrosskläderna och skyddsutrustningen. Den gör inte vurpan mindre eller att det händer färre gånger.

Här tänkte vi gå igenom lite vad som behövs och vad som är värt att tänka på är du ska köpa crossutrustning.

Motocrosskläderna

Ok, så här är det.

Ett snyggt, säkert och bra passande set av crosskläder (ett set består då av crosströja, crossbyxa och crosshandskar) är troligen den minst viktiga delen i din utrustning. Detta om vi endast tänker på själva säkerhetsaspekten.

Men det gör vi ju inte bara…

…utan vi vill självklart även se bra ut” och trivas i de kläder vi kör i. Och då blir det istället en relativt central del i vår crossutrustning.

Du köper ett märke du gillar. Du köper färger som passar dig och din motorcykel. Crosskläderna är trots allt den del av din utrustning som syns allra mest.

Men även om du föredrar ett märke framför ett annat, en stil framför en annan. Så ska du framförallt köpa ett klädset som klarar av att stå emot allt det slitage som crossåkning utsätter det för. För sliter, det gör det!

Faktorer som spelar roll i ditt val

Vilken sorts mx-kläder och vilket märke du ska välja är beroende av en rad olika saker.

Nummer #1 är förmodligen din budget.

Andra faktorer som också kan spela roll är om du har ett favoritmärke, vilka märken din lokala butik lagerför eller om du helst köper på erbjudande och/eller reor.

Men det finns även ett par andra saker du bör tänka på. Mer om det längre ner.

Motocrosskläder och utrustning kan på ytan många gånger se mer eller mindre lika ut. Förutom då de väldigt många olika mönster- och färgkombinationerna som finns. Men det är inte riktigt hela sanningen.

Klicka dig vidare till respektive produktkategori för att få en mer samlad bild av vad du bör tänka på när du ska köpa respektive produkt:

  • Allt om Motocrossbyxor
  • Allt om Motocrosströjor
  • Allt om Motocrosshandskar

Skyddsutrustning för MX

De olika klädprodukterna som vi gick igenom här ovan är som sagt inte en speciellt viktig detalj i din skyddsutrustning (de är dock fortfarande viktiga men i andra aspekter) utan här är det andra produkter som  skydd och din säkerhet ska vi här 

Motocrosshjälmen

Enligt oss den absolut viktigaste delen i din crossutrustning.

Vi har bara ett huvud, en hjärna och ett trasigt huvud/hjärna önskar vi inte någon. Därför bör vi göra allt för att skydda det på bästa möjliga sätt.

I dag finns det många riktigt bra och säkra hjälmar på marknaden. Och nya innovationer kommer ut för varje år som går.

Här kan du läsa om allt som du bör tänka på när du ska köpa ny crosshjälm!

Motocrosstövlar

Hur tänka när budgeten är begränsad?

Vi har skrivit det förr och kommer säkerligen skriva det igen – det är dyrt med motocross. Själva cross/enduro-hojen är dyr i sig men också all utrustning som behövs är även den dyr. Speciellt eftersom det är flera olika produkter som behövs.

Att köpa sig en komplett crossutrustning är som tur är oftast en ständigt pågående process och inte något man gör i ett enda stort inköp. 

De flesta av oss köper något då och då och uppdaterar crossutrustningen med tiden och över åren. Att köpa allt i bulk är det bara ett fåtal som klarar av.

Här är några tips om du har en mer begränsad budget.

Tips: Ett bra knep är att köpa ett klädset (klädkit), det vill säga ett paket med både tröja, byxa och handskar. Ibland kan det även röra sig om bara tröja och byxa.

Varför kan det vara smart? Jo den initiala köpesumman är ju visserligen högre men på totalen och utslaget per plagg kan man där spara många sköna hundralappar.

Skulle du ha väldigt dåligt med pengar och därför måste prioritera. Kanske behöver du välja någon produkt i all utrustning att köpa först*, så följer våra råd här. 

  1. 1Hjälm
  2. 2Stövlar
  3. 3Glasögon
  4. 4Övrig skyddsutrustning
  5. 5Handskar
  6. 6Byxor
  7. 7Tröja

*Vi rekommenderar dock ingen att köra utan komplett skyddsutrustning. Det är helt enkelt väldigt dumt. Se istället listan som ett tips på vart du ska lägga mest pengar.

Köpa Online eller hos Lokal Handlare?

För full transparens så säljer vi på crosskläder.se utrustning online. Så det är möjligt att vår åsikt här är färgad 

I dagens läge kan du hitta allt online och många föredrar det sättet att handla. Något som dock alltid varit ett gissel är när det kommer till produkter som behöver provas, storlekar och olika modeller skiljer sig åt.

Men det går att komma runt det. Många e-handlare erbjuder schyssta retur- och bytesvillkor som gör att problemet lindras eller rundas helt.

Trots att vi bedriver onlinehandel så rekommenderar vi dig ändå att besöka din lokala butik, om du har en bra i närheten.

En dålig handlare bör du istället undvika eller lämna så fort som möjligt!

Alla sorters skydd och annan utrustning som är passformskänslig är bäst att köpa hos någon där du kan testa och prova de olika produkterna. Det ger oftast bäst slutresultat!

Har du dock alltför långt till närmsta butik så är onlinehandel ett fullgott alternativ.

Hoppas du nu fått lite mer kött på benen inför kommande köp.

Kör hårt, men försiktigt & lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gratis Frakt

Vid köp över 1000 kr
(annars 99 kr)

30-dagars Full Returrätt

Smidiga returer. Testa och prova. Du har 30 dagar på dig

Enkla betalningar med Klarna

Smidiga och trygga betalningar med Klarna

Vi Älskar Varumärken

Hitta flera av dina absoluta favoritmärken här hos oss